Udvidet returret  - Gratis hurtig levering uden ekstra omkostninger - 2 års garanti

Ikoniske lavalamper fra Mathmos

Mathmos-lavalamper: Kulturelle ikoner

Hvor mange produkter har været i uafbrudt produktion i over 50 år? Vores lavalamper har været populære i mere end et halvt århundrede. Med deres forskellige betydninger for forskellige mennesker gennem tiden er de stadig relevante i dag.

Oprindelsen til vores navn: Mathmos

Mathmos har sit navn fra den franske science fiction-tegneserie med kultstatus fra 60'erne, Barbarella. Mathmos'en er boblen af lava under byen. Barbarella blev desuden indspillet som film i 1968 med Jane Fonda i hovedrollen og med kostumer af Paco Rabanne.

Mathmos i 1990'erne

Mathmos-lavalamper fik en stor genopblomstring i 1990'erne, hvor der blev produceret og solgt millioner af lamper i hele verden.

Mathmos af Rankin i 2000

Den berømte fotograf optog en serie Mathmos-billeder til december-nummeret af magasinet Dazed and Confused.

David Bowie, Ringo Starr, Paul Mcartney…

Ringo Star havde en Astro, som han havde købt i en butik i de tidlige 60'ere. Paul Mcartney havde lavalamper på scenen. David Bowie havde en astro baby i sit pladestudie.

Mathmos' 50-års fødselsdag

Vi fejrede vores 50-års fødselsdag i fin stil med en udstilling i Londons Festival Hall, hvor verdens største lavalampe var udstillet. Vi fremstiller desuden en lampe i begrænset oplag med billeder fra vores annoncer fra 1960'erne, og lancerede den i en designbutik i det centrale London. Se presseomtale her.

Samlerudgaver

Vi producerer jævnligt begrænsede udgaver af vores klassiske lavalampe. De stiger som regel i pris. Tilmeld dig vores mailingliste og sociale mediekanaler for at blive en af de første til at få besked.

Mathmos-lavalamper på film

Mathmos-lavalamper har været brugt utallige gange i film: I 1960'erne var det Dr. Who, The Prisoner. I 90'erne var det The Word og Graham Norton.

 
 
Vi har placeret cookies på din computer for at gøre dette website bedre. Få mere at vide 
    
Op