×

Modtag nyheder om konkurrencer, tilbud, nye produkter og begrænsede udgaver

* angiver, at det er nødvendigt

Sæt venligst kryds i feltet nedenfor for at bekræfte, at du er glad for at høre fra Mathmos via e-mail

Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på linket i bunden af vores e-mails. Du kan finde oplysninger om vores praksis for beskyttelse af personlige oplysninger på vores websted.

RGPD

Vi bruger Mailchimp som vores markedsføringsplatform. Ved at klikke nedenfor for at tilmelde dig accepterer du, at dine oplysninger overføres til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimp's privatlivspraksis her.

Nemme returneringer  - Gratis hurtig levering uden ekstra omkostninger - 2 års garanti

Mathmos - Opfinderen af lavalampen

Edward Craven Walker , grundlægger af Mathmos

Edward Craven-Walker opfandt lavalampen og grundlagde Mathmos. Han lancerede den første lavalampe, astro'en, i 1963, og den opnåede en øjeblikkelig og vedvarende popularitet. "Jeg tror, at den altid vil være populær. Det er ligesom en livscyklus. Den vokser, bryder op, falder ned og starter forfra" E. Craven Walker.

Den første lavalampe

Lavalampen blev udviklet fra et design for et æggeur med to væsker, som blev set i en pub i Dorset. Craven Walker brugte år på at udvikle dette til en lampe, der kunne produceres, og brugte i begyndelsen flasker til cocktails og appelsinsodavand.

Craven Walkers-familien i 1960'erne

Craven Walkers-familien drev en voksende forretning sammen gennem 1960'erne og 70'erne ved at fremstille og sælge deres lavalamper i hele verden. Edward var konsulent hos Mathmos, indtil han desværre døde i 2000. Christine bor stadig nær fabrikken i Dorset og har været så venlig at signere vores 50-års jubilæumsudgave, produceret i begrænset oplag.

De medvirkende fra Hair besøger Craven Walkers-familien

Den mest kontroversielle musical fra 1968 var Hair, der var inspireret af tidens hippie-kultur og seksuelle revolution. Musicalen chokerede teatergængere i New York og London med sin skildring af stoffer, seksualitet og dens nøgenscener. De medvirkende accepterede med glæde en invitation fra Craven Walkers-familien til at besøge dem i deres hjem i Dorset.

Fantastisk britisk excentriker

Edward Craven Walker var en mand med mange interesser. Hans transportmidler omfattede en helikopter og en brandbil, og han kørte altid i en britisk fremstillet Jaguar. Han optog film under vandet og var nudist. Han ejede en nudistlejr i Dorset og viste en af sine undervands-nudistfilm på Leicester Square.

 
 
Vi har placeret cookies på din computer for at gøre dette website bedre. Få mere at vide 
    
Op